Witte-aspergesoep
Witte-aspergesoep

Witte-aspergesoep

4 porties | met hartvormig broodje

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze romige aspergesoep met knapperige ontbijtspek, verse dragon en zelfgemaakte croutons.

Tags:
Recipe
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Potatoes

500 g

White asparagus

200 milliliters

Heavy cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Shallot

10 g

Tarragon and chives

8 milliliters

Lemon-infused olive oil

1 pinch

Nutmeg

2 piece

Garlic

2 piece

Novelty bread roll

(Contains Tarwe May be present Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3473 kJ
Calories830 kcal
Fat45.6 g
Saturated Fat25.2 g
Carbohydrate85.2 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber20.3 g
Protein17.2 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Soup pan with lid
Kettle
Immersion blender
Slotted Spoon
Stick Blender

Cooking Steps

1
  • Schil de aardappelen en snijd in kwarten.
  • Snijd de sjalot en knoflook grof.
  • Snijd het harde gedeelte (1 - 2 cm) aan de onderkant van de asperges weg. Snijd de topjes eraf en bewaar apart.
  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller en snijd in stukken van 4 cm.
2
  • Kook 1200 ml water in de waterkoker.
  • Verhit ondertussen 1 1/2 el roomboter in een soeppan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de aardappelen en asperges met topjes toe. Bak al roerend 1 minuut.
  • Voeg het water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Maak zelf een aspergebouillon! Kook de aspergeschillen en wegsnijdsels 30 minuten in 1500 ml water met een grote snuf zout. Zeef de aspergeresten eruit en gebruik in plaats van het water met bouillonblokje.

3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood 5 - 6 minuten.
  • Snijd de bieslook en dragon fijn.
  • Haal de soep van het vuur. Schep de aspergetopjes met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
  • Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
4
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Breng de soep op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  • Warm de soep in 1 minuut opnieuw op.
  • Serveer de soep in diepe kommen. Leg de aspergetopjes in het midden van de soep. Besprenkel met de olijfolie met citroen naar smaak en garneer met de verse kruiden. Serveer het brood ernaast