Zelfgemaakte hummus
Zelfgemaakte hummus

Zelfgemaakte hummus

2 porties | met za'atar-pitachips

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

De lekkerste hummus maak je zelf! Breng deze Midden-Oosterse dip op smaak met piri-pirikruiden en serveer hem met za'atar-pitachips.

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 piece

Garlic

½ piece

Lemon

5 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

1 sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

1 pack

Chickpeas

35 g

Tahini

(Contains Sesame)

3 teaspoon

Piri piri seasoning

½ sachet(s)

Ground cumin

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

2.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2965 kJ
Calories709 kcal
Fat32.1 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate79.4 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein20.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Pel de knoflookteen.
  • Pers 1/2 citroen uit boven een keukenmachine of hoge kom.
2
  • Snijd de pitabroodjes open en helemaal door zodat de boven- en onderkant los van elkaar komen. Snijd beide helften in 8 puntjes.
  • Verdeel de pita's over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met de za'atar, peper en zout.
  • Bak de pita's in 15 minuten goudbruin in de oven.
3
  • Voeg de kikkererwten, knoflookteen, tahin, 2 el extra vierge olijfolie, piri-piri kruiden, 1/2 zakje gemalen komijn, peper en zout toe aan de keukenmachine of hoge kom met het citroensap. 
  • Pureer in 4 - 5 minuten tot een romige hummus in de keukenmachine of met een staafmixer (zie Tip). 

Tip: Blijft de textuur van de hummus korrelig? Voeg 2 el water toe en pureer nog 3 - 4 minuten. 

4
  • Voeg de hummus toe aan een kom en besprenkel met 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Serveer met de pitachips.