Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling
Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling

Zelfgemaakte ravioli met spinazie-roomkaasvulling

2 porties | met salieboter en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak deze week zelf ravioli! Met behulp van verse lasagnebladen zet je deze gevulde pasta met salieboter en walnoten in een handomdraai op tafel.

Tags:
Veggie
Recipe
Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

200 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

100 g

Spinach

75 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

20 g

Fresh sage

(May be present Celery)

20 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

50 g

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3687 kJ
Calories881 kcal
Fat56.9 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate62.8 g
Sugar3.2 g
Dietary Fiber4.9 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

1
  • Hak de spinazie grof. 
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Rasp de kaas met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie toe. Bak 2 - 4 minuten, of tot de spinazie geslonken is en knijp 1 citroenpartje uit boven de spinazie. Verwijder van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Meng in een kom de kruidenroomkaas met de spinazie en 2/3 van de geraspte kaas. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  • Snijd de lasagnevellen in vierkantjes van ongeveer 10 cm.
  • Leg op elk lasagnevel 1 el vulling en houd de randen vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een leeg vel en druk de randen goed dicht met een vork.
3
  • Leg de ravioli voorzichtig in de pan met kokend water en kook 2 minuten.
  • Verhit ondertussen de boter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de salieblaadjes toe zodra de boter begint te smelten.
  • Schep voorzichtig de ravioli uit de pan en voeg toe aan de boter wanneer deze half gesmolten is. Meng de ravioli met de salieboter.
  • Bak, afgedekt, 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper.
4
  • Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de ravioli met salieboter over de borden. 
  • Garneer met de walnoten, citroenpartjes en de overige kaas.