De Marokkaanse keuken staat bekend om de populaire tajineschotels, couscous en het gebruik van veel kruiden. En laat dit recept nou precies deze drie elementen combineren. De kipfilet is gekruid met ras el hanout en deze laat je na het bakken volledig garen in de linzentomatenstoof. De volkoren couscous kan natuurlijk niet ontbreken en de rozijnen die je erin serveert, zorgen voor een lekker zoete noot. De geur van deze stoofschotel zorgt ervoor dat iedereen binnen no time aan tafel schuift!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Groene paprika
70 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
15 g
Sultana rozijnen
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
100 g
Kipfilet met ras-el-hanout kruiden
½ can
Tomatenblokjes
1 teaspoon
Ras el hanout
⅓ pack
Linzen
50 g
Spinazie
(May be present Celery)
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
125 milliliters
Groentebouillon
¼ teaspoon
Suiker
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met de rozijnen en giet de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten wellen.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart – de kipfilet hoeft nog niet gaar te zijn.
Verhit in de pan met bakvet 1/2 el olijfolie per persoon en bak de knoflook, ui en groene paprika 2 – 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 1/4 tl suiker per persoon en 1 tl ras-el-hanout per persoon toe. Roer goed door en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.
Giet de linzen af en voeg ze toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie in delen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de kipfilet toe aan de linzentomatenstoof. Kook, afgedekt, nog 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de kip gaar is.
Verdeel de couscous met rozijnen over de borden en schep de linzenstoof erop. Leg de kipfilet bovenop.