Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof
Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

met couscous, rozijnen en spinazie

De Marokkaanse keuken staat bekend om de populaire tajineschotels, couscous en het gebruik van veel kruiden. En laat dit recept nou precies deze drie elementen combineren. De kipfilet is gekruid met ras el hanout en deze laat je na het bakken volledig garen in de linzentomatenstoof. De volkoren couscous kan natuurlijk niet ontbreken en de rozijnen die je erin serveert, zorgen voor een lekker zoete noot. De geur van deze stoofschotel zorgt ervoor dat iedereen binnen no time aan tafel schuift!

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Groene paprika

70 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

15 g

Sultana rozijnen

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

100 g

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

½ can

Tomatenblokjes

1 teaspoon

Ras el hanout

⅓ pack

Linzen

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

¼ teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2906 kJ
Calories695 kcal
Fat18 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate88 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber13 g
Protein39 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Preparing stock
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de groene paprika in blokjes. Meng de couscous in een kom met de rozijnen en giet de bouillon erover. Dek af en laat 10 minuten wellen.

Frying
2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart – de kipfilet hoeft nog niet gaar te zijn.

Cooking
3

Verhit in de pan met bakvet 1/2 el olijfolie per persoon en bak de knoflook, ui en groene paprika 2 – 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, 1/4 tl suiker per persoon en 1 tl ras-el-hanout per persoon toe. Roer goed door en kook, afgedekt, 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Adding spinach
4

Giet de linzen af en voeg ze toe aan de tomatensaus. Voeg de spinazie in delen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Add chicken
5

Voeg de kipfilet toe aan de linzentomatenstoof. Kook, afgedekt, nog 10 minuten op middelhoog vuur, of tot de kip gaar is.

Serving
6

Verdeel de couscous met rozijnen over de borden en schep de linzenstoof erop. Leg de kipfilet bovenop.