Het falafeldeeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafelballetjes van te maken. Hoe maak je zulke mooie balletjes als op de foto? Bekijk onze ‘how to’ tips op het blog. Om je te verrassen hebben we deze week granaatappelpitjes toegevoegd!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Falafeldeeg
(Contains Gluten)
½ unit
Aubergine
½ unit
Rode ui
½ unit
Gele paprika
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
⅓ unit
Tomatenpuree
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
⅓ unit
Citroen
2 tablespoon
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
20 g
Granaatappelpitten
175 milliliters
Groentebouillon
3 tablespoon
Zonnebloemolie
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kneed het falafeldeeg en draai 5 falafelballetjes per persoon. Snijd de aubergine in blokjes van ½ cm. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafel 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafel 2 – 3 minuten aan elke kant bruin. Haal de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de koekenpan schoon.
Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde koekenpan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
Hak ondertussen de munt fijn. Pers het sap van de citroen uit. Maak in een kom een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ⅓ van de munt.
Maak de couscous los met een vork. Roer het auberginemengsel, de paprika, de helft van de granaatappelpitten en het grootste deel van de verse munt door de couscous. Breng op smaak met 1 el citroensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de couscous over de borden. Serveer met de falafelballetjes en yoghurtsaus en garneer met de overige granaatappelpitten en munt.