Marokkaanse stoof met witte kaas
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

Je brengt het groentestoofpotje op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

200 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Lemon

1 cm

Fresh ginger

25 g

Chopped dates

5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Eggplant

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3378 kJ
Fat39.4 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate78.3 g
Sugar32.7 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein29 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de wortel in halve maantjes. 

Bakken en snijden
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de courgette, wortel, aubergine, ui, knoflook en gember toe. Roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten verder. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken.

Smaakmakers bakken
3

Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om (zie Tip). Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten op middelmatig vuur sudderen. Maak vervolgens onderin de pan plaats voor de witte kaas. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit de kaas nog 1 - 2 minuten met de groenten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige witte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade gebruiken, of er je belegde boterham mee garneren.

Aardappelen koken
4

Kook ondertussen de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels en vitamine C, B6 en B11!

Groentestoof afmaken
5

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten. Knijp naar smaak een citroenpartje uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden. Schep de groentestoof erbij en leg de witte kaas erbovenop. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.