Marokkaanse stoof met witte kaas
Marokkaanse stoof met witte kaas

Marokkaanse stoof met witte kaas

met dadelstukjes, courgette en Afrikaanse kruiden

De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

200 g

Potatoes

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Lemon

20 g

Chopped dates

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

75 milliliters

Water

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3252 kJ
Calories777 kcal
Fat42.6 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate71.2 g
Sugar23.8 g
Dietary Fiber17.4 g
Protein26.9 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix met de mix van verse knoflook, gember en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de dadelstukjes toe en bak nog 1 - 2 minuten.
Stoven
2
  • Voeg de Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje per persoon toe en schep goed om. Voeg 75 ml water per persoon toe.
  • Laat het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  • Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten. 
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Snijd de citroen in kwarten. 
  • Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat nog 2 - 3 minuten verder koken zonder deksel op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Serveren
4
  • Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij.
  • Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.