De dadel wordt beschouwd als een van de oudste vruchten die door de mensheid wordt gekweekt. Er is zelfs bewijs dat dadels al in 7000 v. Chr. werden gekweekt voor voedsel!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
200 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Carrot
½ piece
Romano pepper
½ piece
Courgette
½ sachet(s)
African-inspired spice mix
½ piece
Lemon
1 teaspoon
Fresh ginger
20 g
Chopped dates
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
75 milliliters
Water
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Snijd de paprika in smalle reepjes. Halveer de courgette en wortel in de lengte en snijd in halve maantjes.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember, paprika, courgette en wortel toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de dadelstukjes toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Voeg per persoon: 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden en 1/4 bouillonblokje toe en schep goed om. Voeg 75 ml water per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 12 minuten sudderen op middelmatig vuur. Maak vervolgens wat plaats onderin de pan. Leg de witte kaas op de bodem van de pan en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 1 - 2 minuten met de groenten.
Kook ondertussen de aardappelen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de citroen in kwarten. Knijp naar smaak citroenpartjes uit boven de groentestoof en laat, onafgedekt, nog 5 - 6 minuten verder koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg 2/3 van de peterselie en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe aan de pan met aardappelen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de aardappelen over diepe borden en schep de groentestoof erbij. Garneer met de overige peterselie en de eventuele overige citroenpartjes.