Romige curry met rundergehaktballetjes
Romige curry met rundergehaktballetjes

Romige curry met rundergehaktballetjes

met jasmijnrijst en groenten

Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!

Allergens:
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

50 g

Chopped ​​onion

50 g

Bell pepper strips

40 milliliters

Curry sauce

(Contains Mustard)

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3545 kJ
Calories847 kcal
Fat39.1 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate89.1 g
Sugar21.6 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein29.2 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. 
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gesneden ui, paprikareepjes, courgette en knoflook toe aan de koekenpan met gehaktballetjes en bak 3 minuten.
Curry maken
3
  • Voeg de currysaus, de kokosmelk en het kerriepoeder toe aan de koekenpan.
  • Verlaag het vuur en kook de curry, afgedekt, 4 - 5 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen. 
  • Verdeel de curry met rundergehaktballetjes eroverheen.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.