Speciaal ingrediënt in je box! De Meatier burger is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potato rounds
1 piece
Hamburger from Meatier
(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)
1.5 piece
Endive
10 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
30 g
Mesclun
¼ teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de witlof in de lengte in partjes. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losraken.
Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 14 - 16 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten vol vezels, zijn rijk aan vitaminen (B6, B11, C) en bevatten het mineraal kalium. Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk en zorgt voor een goede werking van de zenuwen en spieren.
Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut rondom op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 - 15 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de mosterd en wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.
Verhit, als de aardappelen en de witlof bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en bak de burger ongeveer 3 - 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat 1 minuut rusten. Zet het vuur van de witlof middelhoog, voeg de honing toe en karamelliseer de witlof in 2 minuten (zie Tip). Schep tussendoor voorzichtig om.
Tip: Maak je dit recept voor kinderen? Proef de witlof voor je het serveert en voeg extra honing toe als het te bitter is.
Verdeel de witlof, de aardappelen en de burger over de borden en serveer met de salade en de mayonaise. Garneer de salade met de pompoenpitten.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente en dat is meer dan de ADH. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.