De hamburger die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Apple
1 piece
Limousin burger
25 g
Grated aged Gouda
1 piece
Brioche bun
2 slice
Bacon
40 g
Onion chutney
200 g
Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]
30 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
½ sachet(s)
BBQ spice rub
100 g
Red cherry tomatoes
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de tomaten door de helft. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het spek 5 - 8 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan voor het briochebroodje in stap 3.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte krieltjes en 1 1/2 tl BBQ rub per persoon toe. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 10 - 11 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger, afgedekt, 3 - 5 minuten per kant. Verdeel halverwege de geraspte kaas over de burger. Bak ondertussen het briochebroodje 2 - 3 minuten in de oven.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de appel, tomaten en de slamix door de dressing. Verdeel de krieltjes over de borden. Snijd het briochebroodje doormidden. Beleg met de burger en het ontbijtspek en smeer de uienchutney op de andere helft van het broodje. Serveer met de salade en de mayonaise.