Dit gerecht heeft veel verschillende smaken. De kipfilet is door onze leverancier mediterraans gekruid en past perfect bij de frisse tomatensalade en knapperig gebakken aardappelen. De kruidenroomkaas geeft de andijvie een zachtere smaak waardoor hij bij iedereen in de smaak valt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Kipfilet met Mediterrane kruiden
125 g
Gesneden andijvie
25 g
Kruidenroomkaas
(Contains Milk)
1 unit
Pruimtomaat
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1 to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten (zie tip). Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de rozemarijn 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak 6 – 9 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of andere hapjespan met deksel en roerbak de andijvie 3 minuten op middelhoog vuur (zie tip).
Zet het vuur laag en voeg de kruidenroomkaas, de honing en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 1 minuut zachtjes koken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en meng in een kleine saladekom met de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de romige andijvie, de gebakken aardappelen en de kipfilet over de borden. Serveer met de tomatensalade.