Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus
Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus

Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus

met pompoen-aardappelpuree

Kipfilet bevat weinig vet en veel eiwitten en is daardoor een lichtere keuze dan bijvoorbeeld kippendij. Je maakt er een bijzondere aardappelpuree bij: de pompoen zorgt voor een smeuïg en zoet geheel. Lekker met de aardse smaak van de paddenstoelenjus.

Allergens:
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Hokkaido pompoen

250 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Sjalot

125 g

Kastanjechampignons

1 teaspoon

Vadouvan

(Contains Mustard)

1 unit

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2822 kJ
Calories675 kcal
Fat34 g
Saturated Fat14.9 g
Carbohydrate57 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber0 g
Protein30 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Verwijder de pitten en draden van de pompoen en snijd de pompoen in stukken. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Koken
2

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout en de vadouvantaan de kook. Voeg de aardappelen en de pompoen toe en kook 12 – 18 minuten, of tot de pompoen gaar is. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Wrijf ondertussen de kipfilets in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet met mediterraanse kruiden, sjalot en kastanjechampignons 8 – 12 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Voeg 1 el roomboter toe per persoon aan de kastanjechampignons met sjalot, laat smelten en voeg een scheutje kookwater toe om een jus te maken. Breng de jus op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de pompoen en aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer met bladpeterselie. Schep de kipfilet ernaast en serveer met de champignonjus.