Mediterraans roerei met witte kaas
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ piece

[Persian] cucumber

1.5 piece

Tomato

¼ bunch

Scallions

20 g

Mesclun

2 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2987 kJ
Calories714 kcal
Fat43.1 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate50.6 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein32 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 20 minuten. Haal daarna het deksel van de pan en bak 5 - 10 minuten verder. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 gram groente bevat?

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de witte kaas en de helft van de tomaat toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige witte kaas toe en laat het ei al roerend stollen.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.