Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik
Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

Mediterraanse pasta met pittige sardines uit blik

in een tomatensaus

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de tomatenblokjes met ui in sommige boxen vervangen door gepelde tomaten of gehakte tomaten.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet, maar het zou wel kunnen dat het geheel nattiger wordt. Kook het in dat geval wat langer in.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

15 g

Olijven & kappertjes

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

90 g

Penne

(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)

½ can

Sardines in pittige tomatensaus

⅓ pack

Tomatenblokjes met ui

125 g

Rode cherrytomaten

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2617 kJ
Calories626 kcal
Fat22 g
Saturated Fat3.6 g
Carbohydrate79 g
Sugar16.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein23 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

.
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof.  Snijd de bladpeterselie grof.

.
2

Kook de penne 10 - 12 minuten. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. Halveer de cherrytomaten.

.
3

Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.Roer de penne door de saus.

.
4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie.