LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de tomatenblokjes met ui in sommige boxen vervangen door gepelde tomaten of gehakte tomaten.
Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.
De bereidingswijze verandert hierdoor niet, maar het zou wel kunnen dat het geheel nattiger wordt. Kook het in dat geval wat langer in.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
15 g
Olijven & kappertjes
5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
90 g
Penne
(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)
½ can
Sardines in pittige tomatensaus
⅓ pack
Tomatenblokjes met ui
125 g
Rode cherrytomaten
20 g
Rucola
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de olijven grof. Snijd de bladpeterselie grof.
Kook de penne 10 - 12 minuten. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.Fruit de knoflook 1 minuut, voeg dan de tomatenblokjes toe en kook 3 - 4 minuten. Halveer de cherrytomaten.
Voeg de sardines uit blik en hun saus toe, breek ze uit elkaar met een lepel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de olijven, kappertjes, cherrytomaten en de helft van de peterselie toe, roer goed. Laat nog zachtjes pruttelen tot de penne klaar is.Roer de penne door de saus.
Verdeel de rucola over de borden. Schep de penne over de borden, garneer met de overige bladpeterselie.