Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
100 g
Italiaanse groentemix
(May be present Celery)
1 teaspoon
Gedroogde oregano
85 g
Couscous
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard)
60 g
Rode cherrytomaten
30 g
Semi-gedroogde tomaten
½ sachet(s)
Pesto-vinaigrette
(Contains Milk)
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
90 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.
Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.Hak het basilicum grof.
Dep de garnalen droog met keukenpapier.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.