Mediterrane couscous met garnalen
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Gluten
Milk
Celery
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Italiaanse groentemix

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

85 g

Couscous

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard)

60 g

Rode cherrytomaten

30 g

Semi-gedroogde tomaten

½ sachet(s)

Pesto-vinaigrette

(Contains Milk)

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

90 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3075 kJ
Calories735 kcal
Fat36 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate74 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groente bakken
1

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.

Tomaten mengen
2

Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.Meng in een kom de pesto-vinaigrette met per persoon: 1tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Meng de cherry- en de gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.Hak het basilicum grof.

Garnalen bakken
3

Dep de garnalen droog met keukenpapier.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop. Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen. Garneer met het basilicum.