Mediterrane couscous met garnalen
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat meer graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Italian vegetable mix

⅓ sachet(s)

Dried oregano

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1.5 piece

Tomato

20 g

Semi-dried tomatoes

10 milliliters

Basil crème

5 g

Fresh basil

80 g

Shrimp

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories626 kcal
Energy (kJ)2619 kJ
Fat27.5 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate65.9 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein24.2 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de groentemix, de helft van de knoflook en 1 tl oregano per persoon toe en bak 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en de groentebouillon toe en dek af. Laat 10 minuten wellen.
Tomaten mengen
2
  • Snijd de tomaten in blokjes en snijd de semi-gedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie.
  • Meng de tomaten en semi-gedroogde tomaten door de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak het basilicum grof.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de tomaten met vinaigrette door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.
  • Garneer met het basilicum.