Mediterrane couscous met garnalen
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met zongedroogde tomaten en basilicumcrème

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Dried oregano

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

1.5 piece

Tomato

10 milliliters

Basil crème

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

20 g

Sundried tomatoes

½ piece

Romano pepper

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2667 kJ
Calories637 kcal
Fat26.6 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate66.9 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein25.5 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de puntpaprika en courgette in blokjes van 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de paprika en courgette met de oregano en de helft van de knoflook 5 - 6 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de couscous, Siciliaanse kruiden en de bouillon toe. Laat de couscous, afgedekt, 10 minuten wellen.
Tomaten mengen
2
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng in een kom de basilicumcrème met de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. 
  • Voeg de tomaat en zongedroogde tomaten toe en meng met de dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en de overige knoflook toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Meng de tomaten met dressing door de couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden en schep de garnalen erop.
  • Besprenkel het geheel met het bakvet van de garnalen.