Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
¼ piece
Eggplant
100 g
Chicken mince with herbs
⅓ sachet(s)
Dried oregano
75 g
Orzo
½ can
Tinned cherry tomatoes
20 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
2.5 g
Fresh curly parsley
75 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af, voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.
Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.
Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.