Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Family
Calorie Smart
Extra Veggies
One-Pot Dish
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

¼ piece

Eggplant

100 g

Chicken mince with herbs

⅓ sachet(s)

Dried oregano

75 g

Orzo

½ can

Tinned cherry tomatoes

20 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories642 kcal
Energy (kJ)2685 kJ
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate71 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.

Kipgehakt bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los. Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Weeg de orzo af, voeg toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.

Orzo koken
3

Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer de bodem nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.

Snijden
4

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.