Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met paprika, wortel en verse koriander

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven – snel, makkelijk én supersmaakvol!

Tags:
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

0.99 teaspoon

Ground turmeric

75 g

Basmati rice

½

Tomato paste

10 g

Leccino olives

2.5 g

Fresh coriander

90 g

Shrimp

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

375 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories316 kcal
Energy (kJ)1323 kJ
Fat17.6 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate20 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein16.7 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Wok or sautépan
Oven Dish
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon 1/4 bouillonblokje voor 375 ml kokend water.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve plakken.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, wortel en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de rijstschotel nog te vochtig? Bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie verder.

Garnalen bereiden
5

Snijd ondertussen de olijven in grove stukken en de koriander fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep voorzichtig op aan tafel en pas op voor de hete ovenschaal.