Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
1 piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Carrot
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
1 teaspoon
Ground paprika
1 teaspoon
Ground turmeric
⅓ sachet(s)
Dried thyme
½ teaspoon
Smoked paprika
75 g
Quick-cook brown rice
½
Tomato paste
15 g
Leccino olives
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
¼ piece
Lemon
½ tablespoon
Olive oil
185 milliliters
Low sodium vegetable stock
185 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de bladpeterselie fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gedroogde tijm en 1/4 tl gerookt paprikapoeder toe. Roerbak nog 4 - 6 minuten.
Voeg de rijst, de bouillon, de tomatenpuree en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna 5 minuten zonder deksel uitstomen.
Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.
Snijd ondertussen de leccino-olijven fijn. Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de overige knoflook 3 - 4 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en leg de garnalen erbovenop. Garneer met de leccino-olijven en de bladpeterselie. Serveer met de citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?