Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven
Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

Mediterrane rijstschotel met garnalen en olijven

met verse bladpeterselie en citroen

Dit recept is geïnspireerd op paella, een Valenciaans rijstgerecht. Wist je dat paella traditioneel boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken wordt?

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

1 teaspoon

Ground paprika

1 teaspoon

Ground turmeric

⅓ sachet(s)

Dried thyme

½ teaspoon

Smoked paprika

75 g

Quick-cook brown rice

½

Tomato paste

15 g

Leccino olives

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

185 milliliters

Low sodium vegetable stock

185 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2246 kJ
Calories537 kcal
Fat12.9 g
Saturated Fat2.2 g
Carbohydrate77.9 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein22.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Groenten snijden
2

Snijd de paprika in smalle repen en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de bladpeterselie fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl gedroogde tijm en 1/4 tl gerookt paprikapoeder toe. Roerbak nog 4 - 6 minuten.

Rijst koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de tomatenpuree en de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Laat daarna 5 minuten zonder deksel uitstomen.

Tip: Kookt de rijst droog? Voeg dan extra water of bouillon toe.

Garnalen bakken
5

Snijd ondertussen de leccino-olijven fijn. Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met de overige knoflook 3 - 4 minuten. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de garnalen erbovenop. Garneer met de leccino-olijven en de bladpeterselie. Serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?