Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella
Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

Mediterrane spaghetti met courgette en mozzarella

met cherrytomaten, olijven en verse groene kruiden

Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

90 g

Spaghetti

125 g

Red cherry tomatoes

4 piece

Garlic

40 g

Chopped ​​red onion

200 g

Passata

⅓ sachet(s)

Dried oregano

15 g

Olives & capers

5 g

Fresh basil, flat leaf parsley & mint

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories912 kcal
Energy (kJ)3814 kJ
Fat48 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate23 g
Sugar18 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3 daarvan en 1/2 van de mozzarella. De overige pasta en kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de gesneden rode ui 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg 1tl gedroogde oregano per persoon toe. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de passata toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de saus. Roer goed en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in stukken.

Tip: Eet je met kinderen? Kappertjes en olijven zijn sterk van smaak, je kunt deze ook apart houden zodat iedereen ze later zelf kan toevoegen.

Serveren
4

Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het olijvenmengsel erover en schep goed om. Leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de mozzarella, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.