Wist je dat je een olijf niet vers geplukt kan eten? Olijven moeten nog maanden in een zoutoplossing liggen om hun typische smaak te krijgen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
90 g
Spaghetti
125 g
Red cherry tomatoes
4 piece
Garlic
40 g
Chopped red onion
200 g
Passata
⅓ sachet(s)
Dried oregano
15 g
Olives & capers
5 g
Fresh basil, flat leaf parsley & mint
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken van 1/2 cm. Kook de spaghetti afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3 daarvan en 1/2 van de mozzarella. De overige pasta en kaas kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de gesneden rode ui 2-3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg 1tl gedroogde oregano per persoon toe. Voeg de rode cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de passata toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de saus. Roer goed en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in stukken.
Tip: Eet je met kinderen? Kappertjes en olijven zijn sterk van smaak, je kunt deze ook apart houden zodat iedereen ze later zelf kan toevoegen.
Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel het olijvenmengsel erover en schep goed om. Leg de cherrytomaten en courgette erop. Garneer met de mozzarella, de munt, het basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.