Mediterraans roerei met witte kaas
Mediterraans roerei met witte kaas

Mediterraans roerei met witte kaas

met aardappelpartjes, mesclunsalade en tomaat

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

1.5 piece

Tomato

¼ bunch

Scallions

20 g

Mesclun

2 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

250 g

Oven-ready potato wedges

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3086 kJ
Calories738 kcal
Fat46.9 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate45.9 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein31 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelparten 20 minuten in de oven. 
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Verkruimel de witte kaas.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 300 gram groenten!

Salade maken
2
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de witte kaas en de helft van de tomaat toe.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de bosui en de overige tomaat 3 - 4 minuten.
Roerei maken
3
  • Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige witte kaas toe en laat het ei al roerend stollen.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Van deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
4
  • Verdeel het roerei over de borden en serveer met de aardappelparten.
  • Serveer met de salade. Schep de mayonaise bij de aardappelparten.