Visschnitzel met ravigotesaus
Visschnitzel met ravigotesaus

Visschnitzel met ravigotesaus

met gebakken krieltjes en courgettesalade

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze frisse ravigotesaus.

Allergens:
Mustard
Egg
Fish
Wheat
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

40 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Multigrain fish burger

(Contains Fish, Wheat, Spelt)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3172 kJ
Calories758 kcal
Fat40.3 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate72.8 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein25.6 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Peeler or Cheese Slicer
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1
  • Was de krieltjes en snijd doormidden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 20 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes daarna nog 5 - 10 minuten verder.
Courgette bakken
2
  • Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de courgette 1 - 2 minuten, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Visburger bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de visschnitzel 3 minuten per kant. De visschnitzel is klaar wanneer hij een goudbruin korstje heeft.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing (zie Tip).
  • Verdeel de krieltjes en de visschnitzel over de borden.
  • Serveer de salade en de ravigotesaus ernaast.

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.