Multigrain Fish Schnitzel with Homemade Jus
Multigrain Fish Schnitzel with Homemade Jus

Multigrain Fish Schnitzel with Homemade Jus

with potatoes, carrots and peas

Voeg de visschnitzel pas toe aan de pan als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren. Zo wordt de schnitzel lekker knapperig!

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ bunch

Bunched carrots

¼ piece

Onion

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Mustard

½ teaspoon

Flour

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Energy (kJ)3799 kJ
Calories908 kcal
Fat54 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate80 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de bospeen, maar gooi het niet weg en snijd de peen in lange stukken van ongeveer 4 cm. Snijd eventuele dikkere peen in de lengte doormidden, zodat ze even snel garen.

Tip: Tip 1: Maak, om het jezelf makkelijk te maken, 500 ml bouillon met 1 blokje en meet dan de juiste hoeveelheid af. Tip 2: Rasp de eventuele harige schil van de peen door een dunschiller te gebruiken.

Bospeen stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de bospeen plat op de bodem. Bak 7 minuten. Blus af met een scheutje water (ongeveer 25 ml per persoon) en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten stoven. Voeg de doperwten toe en kook nog 2 minuten, onafgedekt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook 12 - 15 minuten, of tot de aardappelen gaar zijn.

Tip: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Visschnitzel bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de meerzadenvisschnitzel 3 minuten per kant . Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snipper, terwijl de visschnitzel bakt, de ui en snijd de kervel fijn.

Jus maken
5

Voeg de ui en overige roomboter toe aan de koekenpan van de visschnitzel en bak 2 - 3 minuten. Voeg de bloem al roerend toe met een garde. Schenk, al roerend, beetje bij beetje de bouillon erbij en blijf roeren tot een gladde jus ontstaat. Voeg de mosterd toe en verhit kort. Bepaal zelf hoe dik je de jus wilt. Hou er rekening mee dat de jus nog verder zal indikken wanneer deze afkoelt.

Tip: Liever geen dikke jus? Voeg dan geen bloem toe. Blus de boter af met wat water en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de citroen in partjes. Schep de gekookte aardappelen op de borden en schenk de jus erover. Leg de peen en doperwten ernaast en garneer met de kervel. Serveer met de visschnitzel, mayonaise en citroenpartjes.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.