Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Met deze Italiaanse klassieker valt te variëren – in de Napolitaanse parmigiana di zucchine of carciofi, wordt de aubergine vervangen door courgette of artisjok.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

¾ pack

Chopped tomatoes with basil

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

White ciabatta

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories890 kcal
Energy (kJ)3723 kJ
Fat49 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate76 g
Sugar20 g
Dietary Fiber10.4 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole with Lid
Bowl
Plate
Grater
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo wordt hij tijdens het bakken lekker sappig en blijft hij smaakvoller.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenblokjes. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 15 - 20 minuten op laag vuur.

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.

Aubergine omwentelen
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken. Snijd 1/2 witte ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Aubergine bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

In de oven
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano reggiano en 1/3 van de mozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de broodblokjes over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 8 minuten de overige witte ciabatta mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de melanzane alla parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.