Melanzane alla Parmigiana
Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

½ pack

Chopped tomatoes

100 g

Passata

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Flour

2.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3870 kJ
Calories925 kcal
Fat51.1 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate77.5 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein33 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Strainer
Casserole with Lid
Bowl
Plate
Paper Towel
Large Frying Pan
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Tip: Het zout onttrekt het vocht van de aubergine. Zo behoudt hij tijdens het bakken een betere textuur en blijft hij smaakvoller.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met de helft van het basilicum, peper en zout. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten op laag vuur.

Aubergine omwentelen
3

Rasp de Parmigiano Reggiano fijn. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken (zie Tip). Snijd 1/2 broodje per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de aubergineplakken goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken door de bloem.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee garneren.

Aubergine bakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat daarna uitlekken op een vel keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

In de oven
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de Parmigiano Reggiano en 1/3 van de mozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de broodblokjes over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten het overige brood mee in de oven.

Serveren
6

Verdeel de melanzane Parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met het broodje.