Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie
Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Met kaas en citroen gevulde pasta met spinazie

Geserveerd met basilicum, grana padano en pompoenpitten

De biologische tarwe die voor de verse pasta is gebruikt komt uit de streek Apulië in Italië. De vulling is gebaseerd op een traditioneel Italiaans recept (caprino e limone) en heeft een frisse smaak. Het voordeel van verse pasta is dat je het maar heel kort hoeft te koken! De roomsaus geeft dit gerecht een zachte smaak.

Allergens:
Celery
Egg
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

75 g

Gele cherrytomaten

3 sprig

Vers basilicum

(Contains Celery)

150 g

Spinazie

(May be present Celery)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

1 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

125 g

Verse ravioli met spinazie en ricotta

(Contains Gluten, Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories510 kcal
Energy (kJ)2134 kJ
Fat28 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate33 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein28 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Lid
Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de gele cherrytomaten doormidden. Scheur de basilicum klein.

Verdeel de dressing over de salade
3

Meng in een saladekom ⅓ van de spinazie met de pompoenpitten, de helft van de cherrytomaten, de helft van de basilicum en ⅓ van de grana padano. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn en verdeel de dressing over de salade.

4

Kook 750 ml water per persoon in een pan met deksel voor de verse ravioli.

Bak de spinazie in de koekenpan
5

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur lager, scheur de overige spinazie boven de wok klein en laat al roerende slinken. Voeg de overige cherrytomaten, crème fraîche en ⅓ van de grana padano toe aan de wok of hapjespan en warm bak 1 minuut mee.

Roer de ravioli door de saus
6

Kook de ravioli in de pan met deksel, afgedekt, 3 minuten (zie tip). Roer de ravioli door de saus.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de ravioli over de borden. Garneer met de overige basilicum en grana padano en serveer met de spinaziesalade.