Mexicaans gekruide kabeljauwfilet
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pittige groene saus

Koriander heeft 2 verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Milk
Mustard
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

70 g

Corn

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Garlic

20 g

Yogurt dressing

(Contains Milk, Mustard)

¼ piece

Green chili pepper

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

¼ piece

Lime

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2681 kJ
Calories641 kcal
Fat20.3 g
Saturated Fat2.7 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein33.1 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Sautépan or large frying pan
Paper Towel
High-Sided Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Haal de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Voeg de steeltjes van de koriander en de rijst toe aan de pan met kokend water en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met de Mexicaanse kruiden (let op pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de kabeljauw 1 minuut per kant, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de pan opnieuw op hoog vuur en bak de ui, de tomaat en de helft van de knoflook 3 - 4 minuten. Laat ondertussen de maïs uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de mais en per persoon: 30 ml kookvocht en het sap van 1 limoenpartje toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door, leg de vis tussen de groenten en laat sudderen tot serveren.
Groene saus maken
3
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd in grove stukken. 
  • Meng in een hoge kom de overige knoflook, de groene peper, de yoghurtdressing, de helft van de koriander en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde saus
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de groenten over de rijst.
  • Leg de vis op de groenten en rijst.
  • Garneer met de groene saus, de overige koriander en eventueel de overige limoenpartjes.

Weetje: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.