Mexicaans gekruide kippendijfilet
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en witte kaas

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze er een feestelijke maaltijd van!

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.5 piece

Bell pepper

1 piece

Chicken thigh fillet

⅔ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Lemon

75 g

White long grain rice

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

0.17 piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3139 kJ
Calories750 kcal
Fat35.2 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate71.6 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein33.5 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip marineren
2

Meng ondertussen in een kom de kippendijfilet met de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/2 el olijfolie per persoon.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten per kant. Haal uit de pan. Pers ondertussen de citroen.

Koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, de overige Mexicaanse kruiden en 2 tl citroensap per persoon toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de witte kaas. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de witte kaas en het amandelschaafsel.