Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips
Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

met zoet-pittige chili-roomsaus, paprika en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

70 g

Corn

⅓ can

Lentils

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

50 g

Beetroot tortilla chips

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2863 kJ
Calories684 kcal
Fat30.9 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar26.9 g
Dietary Fiber14.9 g
Protein21 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Colander
Large wok or sautépan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart in een kom.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 minuten.
  • Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur, meng de mais en linzen door de saus en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa en dip maken
3
  • Snijd de limoen in partjes. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes.
  • Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en houd apart.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte belegen kaas, tomatensalsa en de overige limoenpartjes.
  • Serveer met de zoet-pittige chili-roomsaus en de tortillachips.