Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

70 g

Corn

⅓ can

Lentils

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½

Tomato paste

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

50 g

Organic sour cream

25 g

Grated cheddar

50 g

Spicy tortilla chips

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories694 kcal
Energy (kJ)2905 kJ
Fat31 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Sugar27 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Colander
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Weeg de tomatenblokjes af. Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Salsa en dip maken
3

Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.

Serveren
4

Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.

Tip: Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Serveer de tortillachips dan apart: deze zijn vrij pittig.