De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Tomato
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
70 g
Corn
⅓ can
Lentils
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½
Tomato paste
¼ piece
Lime
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
50 g
Organic sour cream
25 g
Grated cheddar
50 g
Spicy tortilla chips
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.
Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de limoen in partjes. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de overige limoenpartjes. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de tortillachips dan apart: deze zijn vrij pittig.