Dit gerecht is extra spannend doordat je er H41-bier aan toevoegt. De combinatie van het bier met de geurige specerijen, zoals komijn en kaneel, geven dit gerecht een bijzondere twist. Wil je meer weten over het biertje die je gebruikt? Kijk dan in ons magazine van deze maand.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
1 unit
Rode paprika
2 unit
Tomaat
¼ can
Bonen
100 g
Rundergehakt
½ teaspoon
Gemalen kaneel
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
1 teaspoon
Paprikapoeder
¼ can
Tomatenpuree
½ unit
Heineken H41-bier (flesje)
(Contains Sulphites, Gluten)
½ teaspoon
Honing
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm en laat de zwarte bonen uitlekken.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in ongeveer 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui, knoflook en rode peper toe. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut op hoog vuur.
Blus de groenten en het rundergehakt af met het bier en laat al roerende 2 minuten koken op middelhoog vuur.
Voeg de zwarte bonen, honing en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met de chili.