Mexicaanse chili met bier
Mexicaanse chili met bier

Mexicaanse chili met bier

Dit gerecht is extra spannend doordat je er H41-bier aan toevoegt. De combinatie van het bier met de geurige specerijen, zoals komijn en kaneel, geven dit gerecht een bijzondere twist. Wil je meer weten over het biertje die je gebruikt? Kijk dan in ons magazine van deze maand.

Allergens:
Sulphites
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Rode paprika

2 unit

Tomaat

¼ can

Bonen

100 g

Rundergehakt

½ teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

¼ can

Tomatenpuree

½ unit

Heineken H41-bier (flesje)

(Contains Sulphites, Gluten)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3469 kJ
Calories829 kcal
Fat21 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate98 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber11 g
Protein53 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snipper de ui
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn.

Snijd de rode peper fijn
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes van 1 - 2 cm en laat de zwarte bonen uitlekken.

Voeg de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe
3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in ongeveer 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode ui, knoflook en rode peper toe. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, kaneel, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut op hoog vuur.

Blus af met het bier en laat koken
4

Blus de groenten en het rundergehakt af met het bier en laat al roerende 2 minuten koken op middelhoog vuur.

Voeg de zwarte bonen toe
5

Voeg de zwarte bonen, honing en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de chili
6

Verdeel de rijst over de borden en serveer met de chili.