Tostada's met veggie gehakt en limoensaus
Tostada's met veggie gehakt en limoensaus

Tostada's met veggie gehakt en limoensaus

met koriander, zwarte bonen en ingelegde ui

Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat
Barley
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

3 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat)

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

1 piece

Carrot

¼ pack

Black beans

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Radicchio & romaine

50 g

Passata

¼ piece

Lime

½ piece

Onion

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Water for the sauce

1.5 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3040 kJ
Calories727 kcal
Fat34.3 g
Saturated Fat3.9 g
Carbohydrate67.7 g
Sugar15.7 g
Dietary Fiber18.3 g
Protein29.1 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Bowl
Grater
Small Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de helft van de ui. Snijd de overige ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gesnipperde ui en wortelplakjes, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Limoensaus maken
2
  • Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker.
  • Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit.
  • Meng de mayonaise in een kleine kom met per persoon: 1/2 el water, 1 tl limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 1/2 tl suiker. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bakken
3
  • Voeg de zwarte bonen en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de pan met groenten en stamp het geheel met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg het vegetarisch gehakt en de passata toe aan de puree en bak nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 1 el water en 1/2 el zonnebloemolie. 
  • Besmeer de tortilla's met het water-oliemengsel en leg, met de ingesmeerde kant naar beneden, op een bakplaat met bakpapier. 
Serveren
4
  • Verdeel het groenten-gehaktmengsel over de tortilla's en druk plat met een lepel. Bak de tortilla's 5 minuten in de oven.
  • Hak ondertussen de koriander grof.
  • Beleg elke tortilla met de salade en de ingelegde ui. Besprenkel met de limoen-mayonaisedressing en garneer met de koriander.
  • Vouw de tortilla's dicht, verdeel over de borden en serveer met de overige limoen-mayonaisedressing.