Mexican-Inspired Shrimp Bowl

Mexican-Inspired Shrimp Bowl

with fragrant coriander-lime rice & homemade tortilla chips

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Crustaceans
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

130 g

Jumbo shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Kumato tomato

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

75 g

White long grain rice

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ pack

Chopped tomatoes

½ piece

Lime

2 piece

Mini tortillas

(Contains Wheat May be present Soy, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3751 kJ
Calories897 kcal
Fat36.4 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate107.4 g
Sugar17.3 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein33 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Pan with Lid
Wok or sautépan
Baking Sheet with Baking Paper
Grater

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Hak de koriander grof. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de garnalen en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de garnalen met de knoflook, 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon, peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen! 

2

Smelt 1 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut. Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak ze ongeveer 2 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tortilla's in pizzapunten, zodat er grote tortillachips ontstaan. Besprenkel ze met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Mexicaanse kruidenmix en breng ze op smaak met peper en zout. 

Tip: Garnalen zijn heel snel gaar, zodra ze roze zijn zijn ze klaar! Zorg dat ze niet opkrullen tot een kleine 0, dan zijn ze overgaar.

4

Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten. Voeg de gesneden tomaten toe en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.

5

Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes en bewaar 1 partje per persoon ter garnering. Pers het sap van de overige partjes uit. Voeg de limoenzest, het limoensap en de koriander toe aan de rijst. Roer de rijst voorzichtig door met een vork. Breng op smaak met zout. Dek af en laat staan tot serveren.

Tip: Wil je meer limoensap uit de limoen krijgen? Rol de limoen ongeveer 15 seconden over het aanrecht voordat je hem open snijd.

6

Meng de garnalen in de tomatensaus. Verdeel de rijst over de borden en serveer de garnalen erover. Garneer met een partje limoen en serveer met de zelfgemaakte tortillachips ernaast.