Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst
Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst

Mexicaanse stijl garnalen met limoen-korianderrijst

met tomatensaus en tortillachips

Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

75 g

White long grain rice

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ pack

Chopped tomatoes

¼ piece

Lime

40 g

Sweet chilli tortilla chips

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3137 kJ
Calories750 kcal
Fat28.1 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate99.2 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein23.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Paper Towel
Wok or sautépan

Cooking Steps

Rijst bereiden
1
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middellaag vuur. Voeg de rijst en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de pan, roer goed en bak 1 minuut.
  • Voeg 200 ml water per persoon toe aan de pan en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur. Laat afgedekt staan tot serveren.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng in een kom met de knoflook en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon.
Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de pan heet is, de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. 
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in de pan van de garnalen op middelhoog vuur, voeg de ui toe en fruit 2 minuten.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen! 

Saus maken
3
  • Voeg de verse tomaat toe aan de pan met ui en bak 2 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon: 1/4 pak tomatenblokjes en 1/2 tl suiker toe. Laat 5 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de schil van de limoen. Snijd de limoen in 4 partjes. Hak de koriander grof.
  • Knijp vlak voor serveren 1 limoenpartje per persoon uit boven de rijst. Voeg de limoenrasp en koriander naar smaak toe en roer de rijst voorzichtig door met een vork. Proef en breng op smaak met zout. 
Serveren
4
  • Meng de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Verdeel de tomatensaus met garnalen eroverheen. 
  • Garneer met de eventuele overige limoenpartjes en serveer de tortillachips ernaast.