Sweet & smokey ovenschotel
Sweet & smokey ovenschotel

Sweet & smokey ovenschotel

met mais, rundergehakt en cheddar

.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

100 g

Potatoes

70 g

Corn

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

100 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

25 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

½

Tomato paste

1.5 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3311 kJ
Calories791 kcal
Fat38.4 g
Saturated Fat17.4 g
Carbohydrate72.3 g
Sugar24.4 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein33.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
Oven Dish
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan. Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de aardappelen af en zet opzij.
  • Snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes. Giet de mais af.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de ui en paprika toe en bak nog 2 - 3 minuten. Roer het gerookte paprikapoeder en de mais erdoor.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten tot het donkerrood is.
  • Bereid de bouillon en gebruik deze om de saus af te blussen.
Ovenschotel bouwen
3
  • Pureer de aardappelen met 1/2 el roomboter en eventueel een scheutje kookvocht.
  • Roer de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vulling in een ovenschaal en bedek met de puree.
  • Bedek met de cheddar en bak de ovenschotel 8 - 10 minuten in de oven, of tot goudbruin.
Serveren
4
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.