In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Pizza dough
(Contains Wheat May be present Milk)
½ piece
Avocado
100 g
Passata
½ piece
Onion
15 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Mexican-style spices
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
1 piece
Tomato
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
¼ tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Tip: Je serveert een deel van de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak dan alle ui dan in de volgende stap mee in de tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de knoflook, de helft van de ui en de passata toe en verwarm 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer het pizzadeeg met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en paprika en bak 13 - 15 minuten in de oven.
Snijd de koriander fijn (zie Tip). Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de tomaat in blokjes en verkruimel de witte kaas. Meng in een kleine kom de tomaat, koriander en de overige ui. Voeg de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Serveer de koriander eventueel apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen.
Haal de pizza uit de oven en garneer met de avocado en de witte kaas (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de avocado en bewaar de rest voor morgen. Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de witte kaas en bewaar de rest voor een andere dag.
Verdeel de pizza over de borden en garneer met de tomatensalsa.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.