Mexicaanse taco's met kipgehakt
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

Met pittige groene peper en cheddar

Dit Mexicaanse gerecht vond zijn weg naar Europa via de taco-hype die is ontstaan in Amerika. Voor de vulling gebruik je kidneybonen. Samen met de groene peper en het gekruide kipgehakt zorgen ze voor typisch Mexicaanse smaken.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Groene peper

½ unit

Groene paprika

1 unit

Tomaat

100 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ can

Tomatenpuree

½ can

Kidneybonen

3 unit

Tacoschelpen

25 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

1 tablespoon

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2368 kJ
Calories566 kcal
Fat29 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate29 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber13 g
Protein40 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de groene paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de groene paprika en de tomaat in kleine blokjes. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

Kipgehakt bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

Roerbakken
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, groene paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten.

Stoven
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 – 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Mocht je de saus nog te nat vinden, laat hem dan nog 2 – 3 minuten zonder deksel inkoken.

Tacoschelpen verwarmen
5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.