Mexicaanse taco's met kipgehakt
Mexicaanse taco's met kipgehakt

Mexicaanse taco's met kipgehakt

met pittige groene peper en cheddar

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Groene peper

½ unit

Gele paprika

¾ unit

Vleestomaat

100 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ teaspoon

Mexicaanse kruiden

½ tube

Tomatenpuree

½ pack

Bonen

3 unit

Tacoschelpen

25 g

Geraspte cheddar

(Contains Milk)

1 tablespoon

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2410 kJ
Calories576 kcal
Fat29 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate30 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber14 g
Protein40 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Baking Sheet
Parchment Paper

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en de gele paprika. Snijd de groene peper fijn. Snijd de gele paprika en de tomaat in kleine blokjes.

.
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur.

.
3

Voeg vervolgens de ui, groene peper, gele paprika, de Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Laat de kidneybonen uitlekken.

.
4

Voeg de blokjes tomaat, de kidneybonen en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus nog 2 - 3 minuten zonder deksel inkoken als je hem nog te nat vindt.

.
5

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

.
6

Verdeel de taco’s over de borden en vul met het kipgehaktmengsel, garneer met de geraspte cheddar en een eetlepel zure room per persoon.