Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en een frisse yoghurtsaus

Halloumi is een cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

85 g

Witte langgraanrijst

1 unit

Knoflookteen

65 g

Halloumi

(Contains Milk)

65 g

Champignons

½ unit

Citroen

½ sachet(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 unit

Rode puntpaprika

5 g

Verse bladpeterselie en koriander

25 g

Biologische volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3255 kJ
Calories778 kcal
Fat38 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate80 g
Sugar11 g
Dietary Fiber5 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1

Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
2

Pers de knoflook en snijd de halloumi in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie. Bak de halloumi in 3 - 4 minuten rondom krokant.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de halloumi op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.