Het geheim van perfecte gegrilde Griekse grillkaas is timing - bak de grillkaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
75 g
White long grain rice
1 piece
Garlic
65 g
Cypriot-style cheese
(Contains Milk)
65 g
Mushrooms
½ piece
Lemon
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ piece
Red bell pepper
5 g
Fresh flat leaf parsley
25 g
Organic full-fat yogurt
½ piece
Romano pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Halveer de ui. Snipper de helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de paprika en rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprika, rode puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant.
Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op z'n best: lekker mals en krokant!
Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de grillkaas op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.