Midden-Oosters gekruide veggiebowl
Midden-Oosters gekruide veggiebowl

Midden-Oosters gekruide veggiebowl

met zoete aardappel, kikkererwten, spinazie en labne

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze bowl vol smaken.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Almonds
Peanuts
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Sweet potato

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

¼ piece

Apple

½ piece

Bell pepper

100 g

Spinach

(May be present Celery)

⅓ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Ras el hanout

2.5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

¼ piece

Lemon

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2548 kJ
Calories609 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate58.9 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber16.6 g
Protein17.1 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Strainer

Cooking Steps

Zoete aardappel bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Weeg de zoete aardappel af en schil of was grondig. Snijd in halve maantjes van ongeveer 1 cm dik en leg de halve maantjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de zoete aardappel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de halve maantjes in 20 - 30 minuten gaar in de oven.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Bakken
2
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en per persoon: 1 1/2 tl ras el hanout en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten.
  • Voeg eventueel extra olijfolie toe als de kruiden aanbakken.
  • Voeg de appel en paprika toe en bak 6 - 8 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Spinazie toevoegen
3
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef. Scheur de spinazie klein.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten mee.
  • Haal de hapjespan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes en snijd de koriander fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de zoete aardappel over de borden.
  • Schep de kikkererwten en groenten erop en garneer met de amandelen en koriander.
  • Serveer met de labne en de citroenpartjes.

Weetje: Dit gerecht bevat veel belangrijke voedingsstoffen. De spinazie en labne zijn rijk aan calcium, in de kikkererwten en zoete aardappel zit veel ijzer en de paprika zorgt voor veel vitamine E en C.