Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot zoete rozijnen en van zachte parelcouscous tot knapperige amandelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
⅓ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
75 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
1 piece
Tomato
10 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
2 piece
Chicken sausage
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
10 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Low sodium chicken stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en bak 30 seconden, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 - 4 minuten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon: 150 ml kippenbouillon met 50 ml kokend water of gebruik natriumarme bouillon. Je kunt ook de helft van de witte kaas gebruiken.
Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 - 14 minuten gaar (zie Tip). Roer daarna de korrels los, giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 - 6 minuten toe aan de parelcouscous.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof.
Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipworstjes erop. Garneer met de witte kaas, de amandelen en de verse munt.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.