Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden
Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

met volkoren couscous en verse kruiden

De kipdrumsticks zijn gekruid met baharat, een kruidenmix die in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Baharat betekent in het Arabisch kruiden en bevat onder andere paprikapoeder, kardemon en kaneel. Ook voeg je zelf peterselie en tijm toe, dus aan kruiden geen gebrek. Door het stoven krijgt de kip een lekker malse smaak.

Allergens:
Gluten
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

½ unit

Ui

125 g

Bloemkool

½ unit

Rode paprika

3 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

15 g

Gele rozijnen

(Contains Sulphites)

½ sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

150 milliliters

Kippenbouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories632 kcal
Energy (kJ)2644 kJ
Fat17 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
1

Snijd de kipdrumsticks op twee plekken in tot het bot. Snipper de ui. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kipdrumsticks toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai daarna het vuur laag, voeg de tijm toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten.

3

Bereid ondertussen de bouillon.

Bak de kipdrumsticks en bloemkool.
4

Schenk de bouillon bij de kipdrumsticks, voeg de bloemkool toe en kook 15 minuten, afgedekt, op laag vuur. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en voeg de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook ondertussen 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

Roer ¾ van de peterselie door de couscous.
6

Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork en roer ¾ van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kip en couscous over de borden en garneer met de overige peterselie.
7

Verdeel de kip en couscous over de borden en bestrooi met de overige peterselie.