De kipdrumsticks zijn gekruid met baharat, een kruidenmix die in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Baharat betekent in het Arabisch kruiden en bevat onder andere paprikapoeder, kardemon en kaneel. Ook voeg je zelf peterselie en tijm toe, dus aan kruiden geen gebrek. Door het stoven krijgt de kip een lekker malse smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Gekruide kipdrumsticks
½ unit
Ui
125 g
Bloemkool
½ unit
Rode paprika
3 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
15 g
Gele rozijnen
(Contains Sulphites)
½ sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
150 milliliters
Kippenbouillon
to taste
Peper en zout
Snijd de kipdrumsticks op twee plekken in tot het bot. Snipper de ui. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de paprika in smalle repen. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd of hak fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de kipdrumsticks toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Draai daarna het vuur laag, voeg de tijm toe, dek de pan af en bak nog 5 minuten.
Bereid ondertussen de bouillon.
Schenk de bouillon bij de kipdrumsticks, voeg de bloemkool toe en kook 15 minuten, afgedekt, op laag vuur. Haal na 10 minuten de deksel van de pan en voeg de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en rozijnen toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
Snijd of hak ondertussen de peterselie fijn. Maak de couscous los met een vork en roer ¾ van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kip en couscous over de borden en bestrooi met de overige peterselie.