Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij
Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

met zoete twist, een frisse salade en buffelyoghurt

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

¼ piece

Carrot

½ sachet(s)

Ras el hanout

0.24 teaspoon

Ground cinnamon

¼ piece

Courgette

½ piece

Yellow bell pepper

150 g

Multi-coloured cherry tomatoes

85 g

Giant couscous

25 g

Dried apricot pieces

¼ piece

[Persian] cucumber

10 g

Fresh coriander & mint

40 g

Buffalo yogurt

10 g

Shaved almonds

1 piece

Confit chicken thigh

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

250 milliliters

Low sodium chicken stock

Nutrition Values

Calories966 kcal
Energy (kJ)4040 kJ
Fat39 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate102 g
Sugar38 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein47 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van ongeveer 1/2 à 1 cm. Verwarm 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ras el hanout en kaneel ongeveer een halve minuut, totdat de geur goed vrijkomt. Voeg dan de knoflook, sjalot en blokjes wortel toe en bak 6 - 8 minuten.

Tip: Kaneel heeft een uitgesproken smaak. Voeg niet direct alles toe, maar proef eerst goed. Meer toevoegen kan altijd later nog.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de parelcouscous, courgette en de helft van de paprika toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de abrikozenstukjes en de helft van de cherrytomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom de komkommerblokjes met de rest van de cherrytomaten en paprika. Voeg de munt, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Koriander-buffelyoghurt maken
4

Snijd de koriander fijn. Meng de koriander met de buffelyoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd ook de steeltjes mee; ook hier zit veel smaak aan.

Kippendij bereiden
5

Verhit een koekenpan, zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de geschaafde amandelen toe en bak tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg nu de gekonfijte kippendij in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant. Haal de kippendij uit de pan en schenk het achtergebleven bakvet over de parelcouscous.

Tip: Je bakt de kippendij in het vet waarin hij gekonfijt is. Als dit te weinig is kun je een beetje olijfolie toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en leg op elk bord een gekonfijte kippendij. Garneer met de geschaafde amandelen en de buffelyoghurt. Serveer de salade ernaast.