Milde curry met kipgehaktballetjes
Milde curry met kipgehaktballetjes

Milde curry met kipgehaktballetjes

met rijst, rode puntpaprika en cashewstukjes

De kipgehaktballetjes zijn alvast op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayenne.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

2 piece

Scallions

½ piece

Yellow carrot

½ piece

Romano pepper

75 g

Jasmine rice

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

½ sachet(s)

Green curry spices

½ sachet(s)

Dried galangal

90 milliliters

Coconut milk

10 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Calories832 kcal
Energy (kJ)3482 kJ
Fat38 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate88 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler
Pan with Lid
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm en het groene gedeelte in dunne ringen. Snijd de wortel in halve plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in reepjes.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.

Smaakmakers bakken
3

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, de gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roerbak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 50 ml water per persoon.

Afmaken
4

Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de koekenpan met kipgehaktballetjes.

Curry koken
5

Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.

Serveren
6

Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.