De kipgehaktballetjes zijn alvast op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ bunch
Scallions
½ piece
Yellow carrot
½ piece
Romano pepper
75 g
Jasmine rice
3 piece
Chicken meatballs with Italian seasoning
½ sachet(s)
Green curry spices
½ sachet(s)
Dried galangal
90 milliliters
Coconut milk
10 g
Chopped cashews
(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember met een dunschiller. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 - 3 cm en het groene gedeelte in dunne ringen. Snijd de wortel in halve plakken. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in de breedte in smalle repen.
Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan tot serveren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, wortel en het witte gedeelte van de bosui 2 - 3 minuten. Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en halveer ze met een pollepel of spatel. Voeg vervolgens de groene currykruiden, de gedroogde laos en 1/2 el bloem per persoon toe. Verkruimel het kippenbouillonblokje boven de pan en roerbak het geheel 2 minuten. Blus af met 50 ml water per persoon.
Voeg de paprika, het hele stuk gember en de kokosmelk toe aan de koekenpan met kipgehaktballetjes.
Breng het geheel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat de curry, afgedekt, 12 - 17 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het stuk gember uit de curry. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de curry over de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de cashewstukjes.
Weetje: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.