Milde curry met spinazie en kikkererwten
Milde curry met spinazie en kikkererwten

Milde curry met spinazie en kikkererwten

boordevol groente en geserveerd met rijst

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de kikkererwten in sommige boxen vervangen door voorgekookte linzen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/4 pak linzen per persoon. Doe de linzen in stap 2 in een vergiet en spoel schoon met koud water. Voeg ze in stap 3 toe aan de curry.

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

100 g

Dutch vegetable medley

85 g

White long grain rice

40 g

Red curry paste

1 can

Chickpeas

125 milliliters

Coconut milk

100 g

Spinach

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories757 kcal
Energy (kJ)3165 kJ
Fat35 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate86 g
Sugar7 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Sieve

Cooking Steps

Groenten bakkken
1

Breng voor de rijst ruim water aan de kook in een pan met deksel.Pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en groentemix 3 - 4 minuten.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de rode currypasta toe aan de groentemix en bak 1 minuut mee.Spoel ondertussen de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een zeef.

Tip: Door de kikkererwten en de groente bevat dit gerecht veel vezels, waardoor je je lang verzadigd voelt. De kikkererwten zijn ook nog eens rijk aan eiwitten en gezonde langzame koolhydraten.

Curry maken
3

Voeg de kokosmelk toe aan de groenten, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer goed door.Draai het vuur laag en kook de curry, afgedekt, 6 - 10 minuten, of tot de wortel beetgaar is.Voeg de spinazie in delen toe, roer tussendoor tot de spinazie is geslonken. Voeg dan de kikkererwten toe, roer goed door en verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop.

Tip: Houd je van curry met een beetje pit? Roer dan naar smaak sambal door de curry.